DemoParkNL

WELKOM! op de buitenexpositie compact wonen. OPENING: JULI 2021.

Op DemoParkNL staan dan 13 (tot eventueel 15) verschillende showmodellen van kleine huizen die je op je eigen locatie / grond kunt laten bouwen. Van echt Tiny tot max 70 m2 bvo. Ze zijn allemaal anders en van verschillende aanbieders. Kom ze bezichtigen om de woonbeleving van ieder huis live te ervaren. Je mag zelfs een nachtje komen proefslapen!

bouw alleen, samen of in een project

Bouw individueel, met elkaar samen in een project, of start als professioneel opdrachtgever (corporatie, gemeente, ontwikkelaar) een mooi plan. Op DemoParkNL word je door de aanbieders volledig geinformeerd over de bouwmogelijkheden en de kosten. Veel woningen zijn in diverse uitvoeringen of varianten verkrijgbaar. De huizen zijn geschikt voor permanente bewoning of kunnen voor maximaal 15 jaar tijdelijk op een locatie worden geplaatst, waarmee ze flexibel ingezet kunnen worden. De modellen op het park kunnen in de loop van de tijd gewisseld worden.

waarom compact bouwen?

Een klein huis bouwen is een antwoord om duurzaam en relatief voordelig te kunnen wonen. Dit geeft vrijheid, met ruimte voor buitenzijn en andere belangrijke zaken in het leven. 

Modellen vergelijken

Vergelijk op je gemak de kwaliteiten van het diverse aanbod om uit te vinden of compact wonen bij je past, en welke woning je dan het meeste aanspreekt. Of vind dat model dat snel in veelvoud is te produceren voor een klein project bijvoorbeeld op een tijdelijke locatie. Een bezoek aan het park is ook een leuk dagje uit. In het paviljoen is heerlijke koffie en voor lekkers uit de polder ga je naar de buurman De Frietboerderij. DemoParkNL ligt in Oosterwold, het grootste experimentele zelfbouwgebied van Nederland. Klein wonen wordt in Oosterwold op veel plaatsen al in de praktijk gebracht. Combineer je bezoek met een tour door dit bijzondere gebied om nog meer inspiratie op te doen.

INFORMATIE VOOR AANBIEDERS

Op DemoParkNL worden opstelplaatsen te huur aangeboden met de mogelijkheid van aansluiting op elektra, water en afvalwaterzuivering. Woningen tot max 70 m2 bvo en max 5 meter hoog mogen vergunningvrij worden geplaatst. De aanbieders  doenmee in de maandelijkse Kijk-weekenden, dat is immers de essentie van het park. Op die dagen moeten alle huizen opengesteld worden en moet er ook iemand van de aanbieder aanwezig zijn. De Kijk-weekenden samen zijn jaarlijks 36 openbare 'expo beurs dagen' waarvoor veel publiciteit gemaakt zal worden.
De huurperiode is in eerste instantie voor 2 jaar, daarna jaarlijks te verlengen. Bewoning is niet toegestaan, proefslapen wel en ook kortdurend recreatief verblijf (bijvoorbeeld via airbnb). 
De woningen kunnen tussentijds worden gewisseld. Voor bijeenkomsten kan tegen geringe vergoeding gebruik gemaakt worden van het Expo paviljoen. Het terrein is open en ook buiten de Kijk-weekenden voor bezoekers toegankelijk. Aan de voorzijde van ieder huis komt een informatiebord te staan, en solarverlichting. Een deel van de huizen heeft een zichtlocatie vanaf de A6.

Er kunnen afspraken gemaakt worden over vertegenwoordiging buiten de maandelijkse Kijk-weekenden zodat bezoekers altijd terecht kunnen.

DemoParkNL ligt centraal in het land en richt zich op de Nederlandse markt: particulieren en professioneel opdrachtgevers, zowel voor permanente plaatsing als voor tijdelijke projecten. Als onderdeel van het Oosterwold gebied zal het park veel exposure krijgen en bezoekers kunnen trekken.

Interesse om een woning te plaatsen? Neem contact op met Jorien van Santen, jorien@demopark.nl of 0641246405.

DemoParkNL is een initiatief van SMLXL bv, Rosa Holding en Leukehuizen.nl. Het park is een permanente locatie en wordt onder de condities van Oosterwold ontwikkeld. De locatie is in het voorjaar 2021 beschikbaar. Grand opening zomer 2021.