DemoParkNL

DemoParkNL is een buitenexpositie van klein en compact wonen.

Op DemoParkNL staan voorbeeldmodellen van kleine huizen die je op (je eigen) locatie kunt laten plaatsen. Van echt Tiny, on wheels, tot max 70 m2 bvo. De huisjes zijn van verschillende aanbieders en allemaal anders. DemoParkNL richt zich op de particuliere bouwer, kleinschalige bouwgroepen en op de professionele markt (corporaties en ontwikkelaars).
 
DemoParkNL is sinds april 2022 geopend voor publiek.  Zie onder kijkdagen voor de momenten wanneer alle huisjes open zijn en je ze kunt komen bekijken. De eerstvolgende kijkdag is zaterdag 4 maart, wees welkom van 10.00 tot 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig en een bezoek is gratis. Zie onder Kijkdagen voor de plattegrond van het park en een overzicht van de huisjes.
 
DEMOPARK BEMIDDELT NIET IN BOUWGROND
DemoParkNL bemiddelt niet in bouwgrond of bouwkavels! Hier vind je een aantal links waar je grond kunt vinden:

https://www.fundainbusiness.nl/bouwgrond/

https://www.zelfbouwinnederland.nl/kavels

https://www.bouwkavelsonline.nl

https://www.ruimtevoorruimte.com/bouwkavels (Brabant)


bouw alleen, samen of in een project

Bouw individueel, met elkaar samen in een project, of start als professioneel opdrachtgever (corporatie, gemeente, ontwikkelaar) een mooi plan. Op DemoParkNL word je door de aanbieders volledig geinformeerd over de bouwmogelijkheden en de kosten. Veel woningen zijn in diverse uitvoeringen of varianten verkrijgbaar. De huizen zijn ofwel geschikt voor permanente bewoning of kunnen voor maximaal 15 jaar tijdelijk op een locatie worden geplaatst, waarmee ze flexibel ingezet kunnen worden. Zie onder Modelwoningen voor het aanbod.

waarom compact bouwen?

Een klein huis bouwen is een antwoord om duurzaam en relatief voordelig te kunnen wonen. Dit geeft vrijheid, met ruimte voor buitenzijn en andere belangrijke zaken in het leven. 

Modellen vergelijken

Vergelijk op je gemak de kwaliteiten van het diverse aanbod om uit te vinden of compact wonen bij je past, en welke woning je dan het meeste aanspreekt. Of vind een model dat snel in veelvoud te produceren is, bijvoorbeeld voor een (klein) project op een tijdelijke locatie.
Een bezoek aan het park is ook een leuk dagje uit. Bekijk de expositie in het paviljoen en voor lekkers uit de polder ga je naar de buurman De Frietboerderij. DemoParkNL ligt in Oosterwold, het grootste experimentele zelfbouwgebied van Nederland. Klein wonen wordt in Oosterwold op veel plaatsen al in de praktijk gebracht. Combineer je bezoek met een tour door dit bijzondere gebied om nog meer inspiratie op te doen.

Informatie voor aanbieders

Er zijn momenteel geen opstelplaatsen meer beschikbaar. Er is een wachtlijst; mogelijk wordt het park uitgebreid. Interesse om een modelwoning te plaatsen? Neem contact op met Jorien van Santen, jorien@demopark.nl of 0641246405.

DemoParkNL is een initiatief van SMLXL bv, Rosa Holding en Leukehuizen.nl. Het park is een permanente locatie en onder de condities van Oosterwold ontwikkeld.