Onze visie

Toenemende vraag naar
klein compact wonen

Onderzoek wijst uit dat eén op de vijf Nederlanders graag kleiner wil wonen. Minder lasten, in een buitenomgeving of in een prettige sociale setting.

Bouwbedrijven en designers spelen in op deze wens met vernieuwende woonconcepten, die vaak prefab worden gebouwd en waarin design wordt gecombineerd met vakmanschap. Een geselecteerd aanbod wordt gepresenteerd op DemoParkNL. 

Bouwmogelijkheden met
kwaliteit & zekerheid

De kleine woningen die op DemoParkNL staan hebben verschillende bouwmethoden. De basis bestaat bijvoorbeeld uit houten panelen, een staalframe, een container, houtskelet of CLT wanden. Er is goed nagedacht over de indeling en uitstraling. Techniek en installaties zijn op maat uitgewerkt. Woningen worden veelal gebouwd in een werkplaats met eigen vakmensen. Zorgvuldig, met gebruik van mooie materialen. Geen verrassingen. Tegen een vaste prijs.

Kleinere ecologische voetafdruk met natuurlijke en duurzame materialen

Zowel het klein bouwen als het klein wonen dragen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, zo noodzakelijk voor het milieu en het klimaat. Woningen uit een werkplaats kennen een snelle gecontroleerde productietijd. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Diegenen die bewust in het leven willen staan, met gebruik van minder spullen, minder onderhoud en met minder gebruik van energie kunnen op DemoParkNL de mogelijkheden hiervoor verkennen.

DemoParkNL brengt de markt en
de leveranciers bij elkaar

DemoParkNL is fan van mooie innovatieve woonoplossingen voor klein en compact bouwen. We zijn gedreven om het publiek hier kennis mee te laten maken.

Op de permanente buitenexpositie presenteren geselecteerde aanbieders hun modelwoningen. Tijdens de Kijkdagen zijn alle huizen open voor het publiek. Je koopt een nieuw huis, dat je eerst kunt bekijken in de woningen. Ervaar de ruimte ervaren, voel de akoestiek, ruik de geur van het hout, beleef de lichtval. Laat je blij verrassen door de praktische oplossingen of de mooie details. En je kunt alle vragen stellen aan de vertegenwoordigers die altijd tijdens de Kijkdagen aanwezig zijn.

Telkens vernieuwend

De ontwikkelingen staan niet stil. Het aanbod op DemoParkNL wisselt regelmatig. Modellen worden verkocht, vervangen voor nieuwe versie of er melden zich nieuwe aanbieders . 

Daarnaast worden op het park interessante activiteiten georganiseerd met betrekking tot klein wonen: over financiering, over (off grid) installaties, over groepsinitiatieven, over mogelijkheden waar te bouwen. Zie hiervoor de agenda bij de Kijkdagen.

Alle informatie over de modellen en de mensen daarachter is te vinden op de website. Zo kun je je alvast goed voorbereiden op een bezoek.

Wie zijn wij

DemoParkNL is een initiatief van Daan Froger (SMLXL), Rob Besemer (Rosa Holding) en Jorien van Santen (Leukehuizen.nl). Naar aanleiding van de toenemende belangstelling voor klein wonen, zowel in Almere (BouwEXPO Tiny Housing in Almere Poort, Tiny House Farm in Almere Oosterwold) als vele initiatieven elders in het land ontstond het idee voor een (buiten)Beurs Klein Wonen. In Oosterwold vonden zij hiervoor de ideale plek: centraal gelegen in het land, goed aan te rijden vanaf de snelweg en een zichtlocatie. 

In 2019 is de optie genomen op beide grondstukken. De realisatie nam ruim twee jaar in beslag; in april 2022 kon DemoParkNL haar deuren openen voor publiek. 
De opening werd verricht door de Almeerse wethouder Maaike Veeningen. 
We zijn begonnen met 9 modellen, het park is snel uitgebreid. DemoParkNL is een ontwikkeling passend in het bestemmingsplan Oosterwold. Initiatiefnemers moeten alle werkzaamheden in het gebied voor eigen rekening en risico uitvoeren. Dit conform een aantal inhoudelijke voorwaarden waaronder de bestemming van de helft van een kavel voor stadslandbouw. Op DemoParkNL wordt dit ingevuld door de Stadsbomerij. 
Het je interesse om een model te plaatsen? Er is regelmatig plek beschikbaar. Neem contact op met Jorien van Santen om de mogelijkheden en voorwaarden door te nemen: jorien@demopark.nl of 0641 246405.

klein bouwen = groots genieten