april-lezing: thema Wonen on wheels

Bij de kijkdagen op 5 en 6 april is het thema Wonen on wheels. Op de zaterdag staat de interactieve sessie Zelfvoorzienend Vrij Leven op het programma. Met Eefje Fehres – van Tiny House Store, een van onze deelnemers, en met Nander Knobben.

Verder kun je voor de eerste keer het bijzondere nieuwe model Klapkot gaan bekijken. Dit heeft een uitschuifbaar deel, heel eenvoudig te bedienen.

zaterdag 6 april – 13:00 tot 15:00 uur – toegang gratis. 

In 2018 ontstond bij Eefje Fehres de passie een rijker en meer vervullend leven te leiden. Met als kernwaarden meer vrijheid, minimalisme, ecologie en kwaliteit. Ze bouwde haar eigen Tiny House, is oprichtster van Tiny House Store en auteur van het handboek Vind plek voor je Tiny House. Ze weet alles van wonen op wielen. Ook over mogelijkheden die aan het bouwbesluit voldoen. In een interactieve vraag & antwoord sessie onder leiding van Daan Fröger, mede-oprichter van DemoParkNL, komen alle wetenswaardigheden voor het voetlicht.

Nander Knobben, oprichter Off-Grid Centrum, gaat in op zelfvoorzienend, onafhankelijk van nutspartijen wonen. Met aandacht voor watersystemen die van regenwater schoon drinkwater maken en afvalwater verwerken. En op waterloze droogtoiletten waarmee rond de 15.000 liter water per jaar per persoon bespaard kan worden. Verder op zonneboilers, zonnepanelen en de opslag van zonne-energie.