PLAN JE BEZOEK

Op de Kijkdagen zijn alle modelwoningen open voor bezichtiging om ze te bekijken, te vergelijken en te beleven. Vertegenwoordigers van de aanbieders zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Zie hieronder ook voor de plattegrond van het park, het adres en de routebeschrijving.
Een bezoek aan DemoParkNL is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kijk voordat je langskomt altijd even of de openingstijden niet zijn gewijzigd. Of abonneer je op de nieuwsbrief, dan ontvang je daarover bericht.

KOMENDE KIJKDAGEN en activiteiten

JUNI 2023
Zaterdag 3 juni: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle modelwoningen open. Aanvullend programma: TinyFindy dagen.
Zondag 4 juni: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle modelwoningen open. Aanvullend progrmma: TinyFindy dagen.
TINYFINDY DAGEN
Op de TinyFindy dagen die in samenwerking met DemoParkNL worden georganiseerd kun je je een weekend lang onderdompelen in de wereld van klein wonen en tiny houses. 
Op zaterdag 3 juni staat alles in het teken van klein of tiny wonen. De hele dag zijn er presentaties over bijvoorbeeld off-grid wonen of hybride energiesystemen, de Minitopia woonvormen, ervaringen van tiny house bewoners, duurzamer leven & minimaliseren en de natuur van Tiny Forests. Op de marktkramen vind je informatie over bijvoorbeeld inrichting, bouw en energiesystemen.
Het volledig programma van de zaterdag vind je HIER.
Zondag 4 juni is de dag van de wooninitiatieven: wat er bij de oprichting en realisatie komt kijken, hoe deze ondersteund kunnen worden, welke ervaringen er al zijn. De sprekers geven voorbeelden uit de praktijk. Op de initiatiefgroepenmarkt worden de kramen bemand door inspirerende initiatiefgroepen die zich aan je voorstellen. Een goed moment ook om ervaringen uit te delen. En je kunt je ter plekke aanmelden.
Het volledig programma van de zondag vind je HIER.
Het programma op beide dagen loopt van 10.00 tot 16.00 uur, gelijk met de openingstijden van de modelwoningen. Kimm Boum Bletterman verzorgt de livemuziek (gitaar en zang), er is een mobiele Barista en er zijn broodjes verkrijgbaar. De dagen zijn gratis te bezoeken. 

 

JULI 2023
Zaterdag 8 juli: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle modelwoningen open. Lezingen door Marloes van Oijen, adviseur hypotheken Rabobank Nederland. Over de financieringsmogelijkheden van klein wonen. Om 11.30 en 13.30 uur. 

AUGUSTUS 2023
Zaterdag 5 augustus: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle huisjes open. Lezing door Daan Froger, iniatiefnemer van collectieve woonplannen in Almere Oosterwold. Over het stichten van een woongemeenschap. Om 11.30 en 13.30 uur. 

SEPTEMBER 2023
Vrijdag 1 september: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle huisjes open. 
Zaterdag 2 september: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle huisjes open. Lezing door Marjolein Jonker, 'Marjolein in het klein', ambassadeur van het klein wonen - Tiny Findy. Over alle aspecten van het tiny wonen met speciale aandacht voor het vinden van een kavel voor een tiny house. OM 11.30 en 13.30 uur. 
Zondag 17 september: Groene Plantenmarkt, van 11.00 tot 16.00 uur, start seizoen Stadsbomerij.

OKTOBER 2023
Vrijdag 6 oktober: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle huisjes open. 
Zaterdag 7 oktober: Kijkdag. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn alle huisjes open. Lezing door Jan Otten, over het Peel Natuurdorpen project, een unieke combinatie van natuur, landbouw en wonen. Het onderdeel wonen draait om tiny houses. 

NOVEMBER 2023
Zaterdag 4 november: Kijkdag. Van 10.00 tot 15.uur zijn alle huisjes open. Lezing door Daan Froger, mbt ontwikkelingen in Almere Oosterwold - indien een nieuwe ronde gronduitgifte van start is gegaan. 

PLATTEGROND VAN HET PARK
De modelwoningen liggen rondom een gemeenschappelijke tuin met boomgaard (in aanplant) en een vijver. Bij de entree staat het ExpoPaviljoen, dat gedurende de Kijkdagen geopend is voor achtergrondinformatie over klein en compact bouwen. Hier kun je ook koffie krijgen. 

Hier vind je de plattegrond met de opzet van het park. Momenteel hebben16 modellen een vaste plek. Model 14 (de Zorgwoning van Novulo Buildings) komt half mei. Daarnaast staan er extra modellen 'on wheels' via Tiny House Store, die steeds wisselen. Demowoning Nordic (TinyRebel), Model Alabama (UnitDirekt), Marcontainer (Marco Haakman), Sunhine en Hope (Tiny House Store, niet op de plattegrond) zijn direct te koop.
De opstelling verandert regelmatig, waardoor het altijd interessant is om een bezoek te brengen.  

 

BEZOEK OP AFSPRAAK - buiten de Kijkdagen om
Buiten de vaste Kijkdagen kun je een showmodel op afspraak bezoeken. Dit regel je rechstreeks met de aanbieder, zie onder Modelwoningen voor de contactgegevens.
Het park is niet afgesloten en het is daarom altijd interessant om langs te komen. Je krijgt wel een indruk van de uitvoering, uitstraling en variatie van de verschillende modellen. Bij ieder model staat een informatiebord met de belangrijkste gegevens over de bouw. Als een van de woningen je echt aanspreekt kom je later terug op afspraak of tijdens een Kijkdag.

(PROEF)slapen
Sommige woningen worden door de aanbieder beschikbaar gesteld om te komen proefslapen - zie onder Modelwoningen voor welke huisjes dit van toepassing is.
Hoe bijzonder om zo de woonbeleving live te kunnen ervaren. Als je wilt komen proefslapen, neem dan rechtstreeks contact op met de aanbieder! (gegevens te vinden onder de woningen). 

LOCATIE / routebeschrijving
DemoParkNL ligt centraal in het land, op een goed bereikbare locatie in Almere. Het park ligt in de kruising van de A6 en de A27 en is direct vanaf de snelweg aan te rijden.

Adres: Daniel Goedkoopstraat 30, 1349 GJ Almere - Oosterwold. Het adres staat inmiddels in google maps. 
Bereikbaarheid: A6 - afslag A6 Almere Nobelhorst - Buiten-West. Volg de borden P-carpoolplaats en rijd zo naar de Daniel Goedkoopstraat. Aan je linkerhand zit de LIDL supermarkt, rechts de Frietboerderij en daarachter aan rechterzijde DemoParkNL. 
Op het park zijn een aantal parkeerplaatsen aanwezig. Bij de LIDL supermarkt aan de overkant is meer dan voldoende aanvullende parkeergelegenheid.
Het park is slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Wil je toch met het OV komen? Reis dan naar met de trein naar Almere Centrum en huur een OV fiets.

Route