Grond

Op DemoParkNL koop je een woning. Er is een locatie nodig om een model te kunnen plaatsen: permanent, tijdelijk, of voor recreatie.

DemoParkNL bemiddelt niet in bouwgrond maar helpt je met informatie wel graag op weg.

Particulieren

Een grote groep belangstellenden voor de modellen op DemoParkNL zijn particuliere opdrachtgevers: mensen die – al dan niet met anderen samen – een eigen bouwplan willen realiseren. Vaak zijn zij nog op zoek naar grond of een bouwkavel. Dat is niet altijd eenvoudig.

Veel kavels worden aangeboden via gemeenten en soms via een lokale makelaar. De afgelopen jaren werden er veel bouwkavels aangeboden om zelfbouw te stimuleren. Momenteel is er sprake van schaarste en is het aanbod niet groot. De grotere gemeentes hebben online informatie over bouwkavels, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Lelystad, Den Haag etc etc. Zoek voor jouw gemeente bijvoorbeeld via – ‘gemeente / gewenst gebied’ aanbod bouwkavels -.

Websites

Er zijn websites die een overzicht bieden van kavels die te koop zijn. Veel websites zijn verouderd of bieden zeer beperkt of geen actuele informatie. Deze geven naar onze ervaring een actueel beeld:

https://www.funda.nl/koop/heel-nederland/bouwgrond/

https://www.zelfbouwinnederland.nl/kavels

https://www.bouwkavelsonline.nl/bouwkavels-in-nederland.html

https://www.jaap.nl/koophuizen/bouwgrond

Register van aspirant tiny house bewoners van Marjolein in het klein

Marjolein Jonker houdt een register bij voor mensen die op zoek zijn naar een bouwkavel om een tiny house te kunnen plaatsen. Als je je aanmeldt voor dit register krijgt je bericht wanneer er een nieuwe Tiny House woonlocatie in de regio van jouw keuze wordt ontwikkeld. Klik hier voor het register.

Let op: dit betreft alleen tiny house initiatieven en het inschrijfgeld is € 25 per jaar. 

Klein wonen Magazine

Veel tips over klein wonen en het zoeken naar een plek kun je vinden in het digitale tijdschrift Klein Wonen Magazine. Dit verschijnt digitaal en is gratis te downloaden. Er is ook een nieuwsbrief waarop je je kunt inschrijven.

www.kleinwonenmagazine.nl