RotorHome

Avenue & Plume


Foto's:

Rotor Home!
Rotor Home is een mobiele eco-vriendelijke woning met als kloppend hart onze gepatenteerde uitdraaibare keuken! Transformeer in een handomdraai je binnenkeuken tot buitenkeuken en maak zo van wonen een totaalbeleving zonder grenzen.
Onze unieke wind en waterdichte keuken opent zich als een enorme taatswand die opendraait over een stalen rails over het aangrenzende terras. Het houten terras is voorzien van een riante zitkuil waardoor outdoor cooking naadloos overgaat in samen tafelen.
Dompel jezelf onder in een huis met oog voor haar omgeving en waar het dagelijks leven en kok op de grens van binnen en buiten niet alleen speels en waardevol wordt maar ook een echte ervaring. Het samen delen van de maaltijd wordt weer een dankbaar ritueel. Gastvrijheid als een adembenemend gebeuren.

Indeling: Rotor Home is een compact huis waarin traditie, vakmanschap en authenticiteit samenkomen in ieder detail. Binnen vind je een goed doordachte plattegrond die zich toont als een tiny loft met open ruimtes – ook als de keuken dicht is.
Slapen doe je in je twee persoons opklapbed dat in de avond de woonkamer transformeert tot master bedroom. In de algmene leefruimte tref je een inbouw bergkast met daarnaast een 8kw hout gestookte kookkachel. De kookkachel is naast een heerlijke warmtebrobn tevens een aanvulling op de twee pits Boscgh inductiekookplaat want hij is uitgerutst met een fijne grote oven.

In de badkamer tref je een ambachtelijk handgemaakt massief eiken bad en een regen douche om je spa ervaring te completeren. Een separaat toilet tref je daar schuin tegenover. Treed je door de ensuite schuifdeuren tref je naast de badkamer een tweede kleine kamer die in te richten is als (kinder) of werkkamer. Boven de badkamer en werkkamer tref je een open loftruimte met extra slaap- of opbergruimte. De goed geïsoleerde wanden en plafonds zijn afgewerkt met berken of populieren en vormen een warm geheel met de dubbele openslaande deuren.Op de kopgevelkant van het huis zorgt een speelse raampartij van vloer tot plafond voor prachtig natuurlijk daglicht.

Bij Rotor Home draait alles om contact met mens en natuur en daarom tref je als laatst buiten een buitendouche en dakterras! Het dakterras toegankelijk middels een vaste buitentrap met daaronder de technische (berg)ruimte.

Gebruikstoepassing 
Rotor Home kan op diverse manieren worden ingezet. Het huis is perfect als recreatiewoning op een prachtige plek in de natuur. Of gebruik Rotor Home als een spectaculair compact en mobiel restaurant om in te zetten voor zakelijke doeleinden. Rotor Home leent zich met haar open en gastvrije voorkomen perfect voor hospitality doeleinden ter aanvulling van je RB&B of Hotel om gasten een uniek private experience aan te bieden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden want wij ontwerpen en denken graag met je mee!

Kleine footprint  & eco-friendly
Bij het ontwerp en de productie van Rotor Home zijn niet alleen design en bruikbaarheid uitgangspunten geweest, ook de vraag hoe de impact op milieu zo klein mogelijk gehouden kan worden.
Om transportbewegingen tot een minimum te beperken proberen wij onze productielijn zo compact mogelijk te maken met leveranciers. Zo is onze chassis bouwer ook onze transporteur en wordt het huis voor het grootste deel prefaf geproduceerd in een groene fabriek.
Onze wanden voldoen aan alle eisen op het gebied van thermische isolatie, brandwerendheid en geluidsisolatie en kunnen bio-based geïsoleerd worden met biologische producten als hennep, vlas of houtvezel. Kenmerkend voor onze Rotor Home’s is de in Hongaarse punt gelegde gevelbekleding die wij geïnspireerd hebben op wuivend riet!
Voor off grid toepassingen kan je de hout gestookte kookkachel uitrusten met boiler en combineren met zonnepanelen en batterij opslagsysteem. Onder de trap bevindt zich uit het zicht de technische ruimte die volledig geïsoleerd is.

Toepassingen Rotor Wall
Onze Rotor Home is uitgerust met uitdraaibare buitenkeuken en de draaiende pui zelf hebben wij gepatenteerd onder Rotor Wall. Op dit moment werken wij naast de productie van Rotor Home aan twee andere unieke toekomstige modellen: De Rotor Farm en Rotor Spa. De Rotor Spa is een compacte en mobiele eco spa met uitdraaibare Sauna en douche! Onze Rotor Farm is een bijzondere uitdraaibare vertical farm waarin agricultuur en compact living hand in hand gaan. Bezoek op rotorhome.com ons virtuele park om digitaal in VR kennis te maken met deze toekomst modellen!

Productie
Rotor Home wordt gebouwd door een team van specialisten die gek zijn op het uitwerken van innovatieve oplossingen voor dagelijks zakelijke of prive toepassing.

Onze designstudio tref je in hartje Amsterdam aan op loopafstand van CS dus loop eens binnen als je met een uniek ruimtelijk project zit.

Avenue & Plume
Creatieve geesten, dat zijn Eddy van der Laan en Vera Selhorst, de ontwerpers van Rotor Home. Afkomstig uit de Design en Operawereld vormen zij Avenue & Plume, een multidisciplinaire ontwerpstudio voor ruimtelijke vormgeving en expositie. De studio is gespecialiseerd in het creëren van ervaringen voor musea, hotels en kunstprojecten, voor opdrachtgevers als de Nationale Opera en Ballet, The Royal Danisch Opera, het Van Gogh Museum en Theater an der Wien.
Avenue & Plume biedt een herkenbaar en kunstzinnig handschrift, onconventionele concepten en ruimtelijke ontwerpen die bijzonder en functioneel zijn.

Het grote publiek maakte kennis met hun avantgardistische kijk middels het v programma Tiny House Battle van RTL4. De uitvinding van de draaikeuken die in het programma de werktitel Revolving Kitchen kreeg bleek het winnende ontwerp en werd gekozen door deelnemers Boy en Sanne, die er nog steeds in wonen. Het Tiny House evolueerde door tot het merk Rotor Home dat op Demopark wordt gepresenteerd.
Avenue & Plume houdt van opdrachtgevers met lef die het leven mooier willen maken door het te delen.

Herken je jezelf daarin? Maken we graag kennis!

Afmetingen buitenmaat l x b x h: 11 x 3,5 x 3 meter hoogte (zonder balkonhek)
Vlonder: 11 x 3,5 meter
Woonoppervlak: 28 m2
Bouwbesluit: geschikt voor recreatie / tijdelijke bewoning / mobiel gebruik
Verwarming en warm water: houtgestookte cv, boiler (opvang regenwater)
Duurzaamheid: in alle aspecten
Meerdere uitvoeringen: ieder ontwerp is uniek in samenwerking met de opdrachtgever
Minimale afname: nee
Proefslapen: nog niet bekend.
Prijs: volgt

Downloads:

Contact:

Avenue & Plume
Eddy van der Laan en Vera Selhorst
Overhoeksplein 2 S01
1031 KS Amsterdam


www.rotorhome.com
www.avenueplume.nl
info@rotorhome.com