Klapkot

Klapkot

Foto's:

Klapkot!
Verleg je grenzen en klap erop uit!

Klapkot is een innovatieve uitklapbare (vakantie)woning op wielen die de grenzen van vrijheid verlegt en je de mogelijkheid biedt om de wereld te verkennen terwijl je je huis met je meeneemt. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke reizen of naar een rustige, vaste, plek in de natuur, Klapkot past zich perfect aan. Het is zelfs geschikt voor permanente bewoning, en afhankelijk van de locatie kan het volledig off-grid worden gemaakt.

‘Where design meets innovation’: een design in- en exterieur gecombineerd met technische innovatie om het comfort te verhogen. Het innovatieve zit hem in het klapsysteem waardoor er een groot leefoppervlak wordt gecreëerd. De ruimte die ontstaat is geheel custom-made ingericht. Met geavanceerde nanotechnologie is het keukenblad krasbestendig.

Duurzaamheid is een kernwaarde van Klapkot, met materialen zoals Western Red Cedar, aluminium en EPDM voor het dak. De woningen zijn goed geïsoleerd, voorzien van dubbele beglazing en LED-verlichting, wat niet alleen het milieu beschermt maar ook de operationele kosten op lange termijn verlaagt.

Het Klapkot model van 6 meter biedt een uitgeklapt leefoppervlak van 23 m2, en wordt gebruiksklaar opgeleverd met diverse voorzieningen zoals een complete keuken, badkamer, gordijnen, verwarming en elektrische aansluitingen. Het klapsysteem is eenvoudig te bedienen, dat zie je goed op dit filmpje.

Dankzij de afmetingen en het platte dak is de Klapkot makkelijk, achter een zwaardere auto, te transporteren en makkelijk te stallen. Bovendien biedt Klapkot maatwerkopties, zodat je de indeling en buitenkant naar eigen wens kunt aanpassen.

Het Klapkot kan ook worden ingezet als mantelzorgwoning speciaal daarvoor hebben we ‘Dubbelklapper’ ontwikkeld. De woning heeft dan een aparte, ruime slaapkamer. Het Klapkot kan snel en eenvoudig worden geplaatst, en weer worden verwijderd indien het gebruik van de mantelzorgwoning niet meer nodig is.

Over Klapkot
Klapkot is een initiatief van twee creatieve geesten. Christel Smeets, zij is architect en Bart Verdeijen, hij was aannemer. De woningen worden in Breda in een eigen werkplaats ontworpen en geproduceerd.

Contact

Het Klapkot wordt voor de Kijkdagen naar de locatie in Almere gereden. We ontvangen je graag om alles te vertellen over de mogelijkheden.

Afmetingen l x b x h: 2,53 x 6,28 x 3 meter. Uitklapbaar deel: 2,05 x 4,25 meter
Woonoppervlak: 23 m2 (uitgeklapt)
Footprint: 16 m2 (ingeklapt), 25 m2 (uitgeklapt)
Bouwbesluit: Een uitvoering voor permanente bewoning is mogelijk.
Verwarming en warm water: Infrarood panelen, vloerverwarming, pellet- of houtkachel en boiler.
Duurzaamheid: West Cedar kozijnen, aluminium gevelbekleding, HR++ glas en LED verlichting.
Meerdere uitvoeringen: Ja. Een Klapkot is maatwerk.
Minimale afname: Nee
Proefslapen: Nee, niet op het Demopark. Wel op andere locaties.
Prijs: Klapkot 6 meter basis: vanaf € 55.500 exclusief BTW (€ 67.155 inclusief BTW), conform specificaties uit de brochure.

Downloads:

Contact: