4 juni TinyFindy Dagen – thema wooninitiatieven

Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni zijn het TinyFindy dagen op DemoParkNL. Gedurende deze dagen kun je je onderdompelen met alles wat met klein of tiny wonen te maken heeft.
Op beide dagen zijn alle modelwoningen geopend met een verschillend programma. Zondag 4 juni staat in het teken van Tiny House wooninitiatieven. In het Paviljoen is er de hele dag een sprekersprogramma – de Tiny Talks. Aangevuld met een informatiemarkt met kramen, waar (toekomstige) woongroepen zich voorstellen. Er is live muziek door Kumm Boum Bletterman (gitaar en zang), de mobiele Barista Koffie-K’tje, broodjes en verse sappen. Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

Dit is het uitgewerkte programma van zondag 4 juni.

TINY TALKS – Lezingen in het Paviljoen

10:30 – 11:15    Maarten Besemer                      Mill Home – de woonwijk van de toekomst
11:45 – 12:15    Kimm Boum Bletterman            optreden, gitaar & zang
12:30 -13:15     Marco Sotthewes                      Project- en procesbegeleider van maatschappelijke projecten
13:45 – 14:15    Kimm Boum Bletterman.           optreden: gitaar & zang
14:30 – 15:15    Bewoners wooninitiatief            Tinyhouses Westpark Groningen

Over de sprekers:

Maarten Besemer – Mill Home – De woonwijk van de toekomst

Mill Home ontwerpt en realiseert samen met bewoners hun duurzame woonwijk. Als bouwer van compacte woningen heeft Mill Home veel ervaring opgedaan bij de realisatie van CPO-trajecten. Nieuwe duurzame woonvormen zijn onlosmakelijk verbonden met de groene omgeving en vragen om een integrale begeleiding. Mill Home biedt daarom naast hun duurzame woningaanbod ook de begeleiding van initiatiefgroepen aan. Als begeleider ontzorgen we in het proces van eerste ontwerp tot realisatie van de volledige wijk. Maarten Besemer vertelt over reeds gerealiseerde projecten door heel Nederland en de mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen.

Marco Sotthewes – Project- en procesbegeleider van maatschappelijke projecten. 

Marco is procesbegeleider van CPO Calimero. Dit is een CPO tiny house project in Beuningen waar nu 27 permanente huur- en koopwoningen worden gebouwd. Hij is de spin in het web in het proces om een gezamenlijk plan te ontwikkelen en een initiatief te laten uitgroeien tot een volwassen project. Hij behartigt daarin de belangen van de CPO naar gemeente en andere partijen die op je pad komen. Met zijn ervaring als planoloog in de wereld van circulair en duurzaam bouwen helpt hij maatschappelijke initiatieven.

Bewoners Tiny Houses Westpark

Tinyhouses Westpark (voorheen Lutje Westpark) is een burgerinitiatief dat een tijdelijke, duurzame, gasloze wijk met 24 huisjes realiseert in een Gronings park. Onze kernwaarden zijn kleinschalig, sociaal, en een ecologisch verrijkte omgeving met een zo klein mogelijke voetafdruk. De bewoners zijn goede buren voor elkaar. We geven gezamenlijk vorm aan de wijk en onderhouden samen het terrein. Met een gezonde balans tussen privé en buurtbelangen.
Tinyhouses Westpark is een pilot dus alle opgedane kennis en ervaring wordt breed gedeeld. Er worden rondleidingen en open dagen georganiseerd. Onze huisjes staan in een openbaar park dus het terrein is toegankelijk voor publiek. www.tinyhouseswestpark.nl

INITIATIEVENGROEPEN MARKT
Op de kramen buiten kun je kennismaken met de volgende groepen en initiatieven. Bij een aantal is het nog mogelijk om je in te schrijven als belangstellende om deel te nemen.

Overijssel – Wierden: Klein Huis Wierden
Overijssel – Deventer: Groeneweer
Gelderland – Berkelland: Coöperatie Tiny House Berkelland U.A.
Flevoland – Almere: Wonen in Oosterwold
Utrecht – Vijfheerenlanden: Stichting Tiny Houses Vijfheerenlanden
Zuid-Holland – TICWA Midden west
Zuid-Holland – Den Haag e.o.: SPOT
Limburg: Vereniging Tiny Wonen Limburg
Noord-Holland: Tiny House Oostzaan
Heel Nederland: Mill Home – CPO begeleiding
Tiny House Duinvallei

Maarten Besemer – Mill Home:

Marco Sotthewes, project- en procesbegeleider

Tiny Houses Westpark Groningen

En de muziek wordt weer verzorgd door Kimm Boum Bletterman