3 juni TinyFindy Dagen – thema klein wonen

Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni zijn het TinyFindy dagen op DemoParkNL. Gedurende deze dagen kun je je onderdompelen met alles wat met klein of tiny wonen te maken heeft.
Op beide dagen zijn alle modelwoningen geopend en is er aanvullend een programma: op zaterdag 3 juni staat klein wonen centraal, zondag 4 juni staat in het teken van Tiny House initiatiefgroepen. Op beide dagen is er in het Paviljoen de hele dag een sprekersprogramma Tiny Talks, aangevuld buiten met een informatiemarkt met kramen, live muziek door Kimm Boum Bletterman (gitaar en zang), mobiele Barista  Koffie-K’tje en lekkere sapjes.

Dit is het programma van zaterdag 3 juni

TINY TALKS – lezingen in het Paviljoen 

10:30 – 11:15                Nander Knobbe                                        Offgridcentrum
11:30 – 12:15               Tiny house bewoners delen ervaringen
12:30 – 13:15               Tessa Peters en Rolf van Boxmeer          Minitopia
13:30 – 14:15               Nander Knobbe                                        Offgridcentrum
14:30 – 15:15               Gera van den Berg                                   Heerlijk Minimaliseren
15:30 – 16:15               Daan Bleichrodt                                        IVN Natuureducatie

OVER DE SPREKERS:

Nander Knobbe – Offgridcentrum  – Off-grid en netgekoppeld, Tiny-house energiesystemen

Ben jij geïnteresseerd in off-grid of hybride energie systemen en wil je leren hoe je jouw huis zo zelfvoorzienend mogelijk kunt maken? Doe dan mee met deze interactieve en informele live presentatie!
Wat je kunt verwachten:

  • De ins en outs van off-grid en zelfvoorzienende energiesystemen
  • Populaire en effectieve technologieën, zoals zonnepanelen, windturbines en batterijopslag, netgekoppeld of volledig off-grid
  • Tips en trucs voor het opzetten van je eigen zelfvoorzienende energiesysteem
  • Interactieve discussies en de kans om vragen te stellen aan een expert
    Pak deze kans om te ontdekken hoe je energie onafhankelijk kunt worden, energiekosten kan besparen en bij kan dragen aan een groenere toekomst!

Tiny House bewoners delen ervaringen

Hoe is het nu echt om in een Tiny House te wonen? De Tiny House bewoners van onder andere Buurtschap Te Veld in Eindhoven en Klein Zuidbroek in Apeldoorn graag hun ervaringen en geleerde lessen met je. Er is natuurlijk ook gelegenheid om vragen te stellen. Laat je inspireren door de ervaringsdeskundigen!

Tessa Peters en Rolf van Boxmeer – Minitopia

Kom naar de lezing van Minitopia en ontdek hoe innovatieve, creatieve en duurzame woonvormen in de praktijk tot stand komen. Met drie succesvolle afgeronde projecten en één project in aanbouw, laten we zien hoe samenleven met ruimte voor solidariteit en saamhorigheid organisch ontstaat. Initiatiefnemers Rolf van Boxmeer en Tessa Peters delen graag hun ervaringen met alternatieve woongebieden, inclusief de uitdagingen bij het ontwerpen van een alternatief woongebied en hoe ze hiermee omgaan. Ontdek daarnaast de reacties vanuit de gemeente en bewoners, en hoe Minitopia de toekomst van wonen ziet. Mis deze inspirerende lezing niet!

Gera van den Berg – Heerlijk Minimaliseren! Minder spullen = beter voor de aarde, fijner voor jezelf.

Duurzamer leven is de grote uitdaging van onze tijd. Maar hoe pak je dat aan? In deze interactieve presentatie geeft Gera van den Berg tips en advies over minimaliseren. Gera ontwikkelde de Op Orde!-methode die helpt bij het ontspullen en consuminderen. Zuiniger omgaan met je spullen, minder vaak iets nieuws aanschaffen en overbodige spullen doneren; wie zelf aan de slag gaat, maakt al een groot verschil. Minimaliseren leert je kiezen en ruimte maken voor wat je écht gebruikt en waardevol vindt.

Gera woont in het dorp Hierden bij Harderwijk en is een van de bekendste minimalisten van Nederland. Zij is moeder en getrouwd met Marco (tekstschrijver en interviewer). Zo’n 22 jaar werkte zij als leerkracht op een basisschool. Sinds 2015 houdt zij een populaire website bij over minimaliseren en is ze actief op de socials, waarop ze vaak praktische tips deelt met haar volgers.

Daan Bleichrodt  – Chief Tree Planting Officer IVN Natuureducatie
IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. Jong en oud beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. Daan Bleichrodt is productontwikkelaar, schrijver en tekenaar. De afgelopen jaren leidde hij bij IVN-natuureducatie de Tiny Forest beweging in Nederland en plantte meer dan 200 Tiny Forests op schoolpleinen, in buurten, op bedrijventerreinen en in tuinen. Met meer groen in je tuin, trek je vogels vlinders en bijen aan, draag je bij aan meer biodiversiteit en verminder je de effecten van klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast. Iedere beginner kan dit en het is al mogelijk vanaf vijf vierkante meter.  Met een praktisch stappenplan laat ik je zien hoe je zelf een minibos kan aanleggen bij je minihuis, ook het onderwerp van zijn nieuwst boek: Minibos in je tuin.

DEELNEMERS INFORMATIEMARKT

AHT Netherlands               –            infrarood vloerverwarming

Rocket Stove Store           –          Rocket stoves

De Kleine Klussers            –           cursussen voor zelfbouwers

Offgridcentrum                   –              off-grid installaties

D2D Water Solutions         –            off-grid waterzuivering

Ecoboard                           –             biobased bouwmaterialen

De thuiswerker adviseur    –            ergonomische thuiswerkplek inrichting

Asterix Tiny Houses           –           Tiny Houses On Wheels

IVN Natuureducatie           –           Tiny Forest, Tiny Forest, Tiny Poel

EcoStoof                            –             Slowcooking zonder energie

Zonder Gas                       –             maken woningen all-electric, van A-Z

Combi Noord/Volta in Huis –           elektra materialen

Nander Knobbe van Offgridcentrum:

Minitopia:

Tiny House bewonersgroep te Veld uit Eindhoven:

Gera van den Berg van Heerlijk Minimaliseren:

IVN Natuureducatie:

De muziek is van Kimm Boum Bletterman