26 maart Groene plantenmarkt

Op zondag 26 markt stond DemoParkNL in het teken van het duurzame planten. Kwekerij Stadsbomerij, die op het terrein is gevestigd, organiseert als einde van het verkoopseizoen een Groene Plantenmarkt: de eerste biologische plantenmarkt in Almere. 

De markt was van 11.00 tot 16.00 uur en vrij te bezoeken.

Er stonden verschillende kwekers met onder andere fruitbomen en -struiken, biologische bloembollen, bijenplanten, biologische rozen, voedselbosplanten, eetbare planten en boomstammetjes met eetbare paddennstoelen, zaden en boeken. Madelon Oostwoud houdt drie keer een korte lezing. Zij is de auteur van de boeken ‘Een kleine eetbare tuin’ en ‘Voedselbos’. Zij heeft zelf een Voedselbos aangelegd in Noord Holland. Een inspirerende dag voor de liefhebbers van groen tuinieren. 

Ondanks het wat grijze weer was de belangstelling groot. Zeker voor herhaling vatbaart!