Grote opkomst Tiny House congres 2 en 3 september 

Op 2 en 3 september vond gelijktijdig met de vrije bezichtigingsdagen van de modelwoningen het Tiny House Congres op Demopark plaats – na een jaar uitstel vanwege corona. Het waren heerlijk zonnige dagen. Ongeveer 350 belangstellenden woonden meerdere lezingen over kleiner wonen bij, deden mee aan workshops en bekenen de modelwoningen. Een aantal volgden met auto of een huurfiets een route langs buurtschappen met tiny en compacte woningen in het achtergelegen Oosterwold. Dit gebied is een etalage van zelfbouw, zonder welstand, echter woningen moeten wel aan het bouwbesluit voldoen. Op dit moment worden er geen grondstukken meer uitgegeven, vermoedelijk start de uitgifte van restkavels over enkele maanden en start fase 1B in 2023. Zie ook www.maakoosterwold.nl .