Geslaagde eerste kijkdagen van DemoParkNL

Het eerste Kijkweekend van DemoParkNL, aansluitend op de officiele opening in de ochtend van 22 april, was een succes. Bezoekers uit heel Nederland (Friesland, Brabant, Limburg, Noord Holland) wisten de weg naar Almere te vinden. Het was het hele weekend een gezellige drukte.; niet te druk gelukkig. In alle huisjes waren vertegenwoordigers aanwezig om informatie te geven over de opzet en de mogelijkheden van de getoonde modellen. 

Het park richt zich met tal van demowoningen van meerdere aanbieders – bouwers en architecten – op de toenemende trend van betaalbaar wonen. Pre-fab woningen onder bouwbesluit met een woonoppervlak tussen de 30 en 70 m2. Vrijstaand, schakel- of stapelbaar. Ook een aantal modellen ‘on wheels’. Proefslapen is in sommige woningen mogelijk. De bijna één hectare grote openluchtwinkel van tiny en compacte woningbouw is vergelijkbaar met het Duitse fenomeen van Musterhausparken. Openluchtmusea waar belangstellenden voor een nieuw huis zich in alle rust op woonconcepten kunnen oriënteren en huizen kunnen vergelijken. 

Openingstijden en Presentaties betaalbaar wonen

DemoParkNL is elk eerste weekend van elke maand voor vrije bezichtiging van de modelwoningen geopend. Van 10:00 – 16:00 uur. Ga voor informatie over de exacte bezichtigingsdagen altijd eerst naar de website www.demopark.nl onder Kijkdagen, waar alle kijkdagen in 2022 staan vermeld. In juli is er een korte zomerstop.
Bezichtiging is ook op afspraak mogelijk. Neem daarvoor contact met de leveranciers op, hun adressen staan eveneens op de site. Eerstvolgende vrije bezichtigingsdagen: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022.

Eerste publieks bezichtigingsdag.

Nieuwe modellen

In de aanstaande maanden worden er op DemoParkNL nog drie nieuwe modelwoningen bijgeplaatst. Waaronder onderstaande Dromedaris woning van ABC&D.

Presentaties betaalbaar wonen

Tijdens de bezichtigingsdagen worden op bepaalde dagen in het informatiepaviljoen op DemoParkNL korte inlooppresentaties over betaalbaar wonen georganiseerd. Tijdens de presentaties wordt inhoudelijk ingegaan op de trend van groter naar kleiner wonen. En op hoe kom ik aan een kavel en wat is de betekenis van wonen in een buurtschap met collectieve voorzieningen en gemeenschapszin. De presentaties en tijden worden eveneens op www.demopark.nl aangekondigd.

Rabobank plaatst een ‘Tiny Office on Wheels’ op DemoParkNL

De Rabobank plaatst tijdens bezichtigingsdagen een ‘tiny office on wheels’ op DemoParkNL voor het verstrekken van informatie over hypotheken in relatie tot betaalbaar wonen. 

Verhuur DemoParkNL paviljoen

In het paviljoen op DemoParkNL worden in de loop van het jaar conferenties en workshops georganiseerd over diverse thema’s rondom anders, eigentijds, duurzaam en slimmer wonen. DemoParkNL hoopt met deze evenementen een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in Nederland te mogen leveren. De presentaties zijn op gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en consumenten gericht.

Het paviljoen is voor bijeenkomsten die in relatie tot gebiedsontwikkeling en anders en duurzaam wonen staan te huur. Maximale capaciteit 50 deelnemers. Informatie: info@demopark.nl

Onthulling expositie Wonen door de Eeuwen heen. 

Planten eerste fruitboom 22 april 2022