Wethouder Maaike Veeningen opent DemoParkNL

Op 22 april heeft Maaike Veeningen, wethouder wonen van de gemeente Almere, met het planten van een mooie fruitboom de permanente verkoop expositie van klein en compact wonen geopend. 
Een mooi moment na een lange periode van voorbereiding. 
Dit na een korte ontvangst in het paviljoen voor alle deelnemers en betrokken bij de opzet van het park. 

De wethouder memoreerde dat Almere de perfecte plek is voor het initiatief: altijd op zoek naar innovatieve nieuwe manieren van wonen die aansluiten op waar behoefte aan is. DemoParkNL ligt centraal in het land en is daarom makkelijk aan te rijden voor bezoekers uit heel Nederland.

Daan Froger, een van de initiatiefnemers, gaf een korte toelichting op het waarom en het belang van het park. Hij haalde het bericht aan dat woningcorporaties pleiten voor een pre-toets voor kleine modulaire woningen, zodat de realisatie van dit type huizen nog sneller kan gaan.

Daarna heeft het gezelschap zich verspreid voor de eerste kijkdag van het park.