Moodumo

Daiwa House Modular Europe

Foto's:

De Moodumo woning op DemoParkNL
Op DemoParkNL staat een concept-modelwoning die is opgebouwd uit 2 modules met een woonoppervlak van 48 m2 netto. De modelwoning laat volop de mogelijkheden en kwaliteit van het concept zien. De woning is niet alleen prachtig afgewerkt, maar ook energieneutraal en circulair gebouwd met duurzame materialen.

Indeling: De modelwoning heeft een heldere plattegrond. De entree zit aan de zijkant, je komt binnen in de woonruimte. Deze loopt in een L met een aparte zithoek en een langwerpig deel voor de keuken en eettafel. Naast de entree zitten de installaties mooi afgewerkt in een witte kast. De keuken heeft een hoekopstelling met veel opbergruimte. Naast de keuken de deur naar de badkamer die er deels achter loopt. Deze is compleet met inloopdouche, wastafelmeubel, toilet en plek voor een wasmachine. Vanuit de hoek bij de keuken kom je ook in de slaapkamer met groot raam. Deze heeft een kamerbrede verdiepinghoge inbouwkast met een zee aan bergruimte. De woonkamer heeft aan drie kanten ramen. Aan de achterzijde is een overstek waardoor een veranda ontstaat, hier is het heerlijk zitten.

Moodumo is een woningconcept dat volledig in een werkplaats gemaakt wordt. Moodumo is een gezonde woning waar verantwoorde, biobased materialen zijn toegepast, en volledig circulair: opgebouwd uit herbruikbare materialen. Daarmee in het Moodumo concept uniek in Nederland. Het is echter nog niet te koop. Het demo-model is een conceptwoning waar de mogelijkheden worden getoond en waar je alvast de woonkwaliteit qua ruimtelijkheid, akoestiek en binnenklimaat kunt ervaren.

Interesse? meld je dan aan, dan wordt je persoonlijk op de hoogte gehouden indien het concept op de markt komt.

De visie en het concept van Moodumo
Moodumo staat voor Doordacht, Duurzaam, Modulair bouwen. Het concept geeft een antwoord op de enorme nood aan betaalbare duurzame woningen. Dat kan anders dachten de inititiatiefnemers.

Het concept
Biobased, circulair, duurzaam: je voelt als je binnenkomt wat een fijne akoestiek en wat de natuurlijke materialen lekker ruiken. Een woning om je meteen thuis te voelen.

Een woning wordt samengesteld uit één of meerdere modules, deze hebben een vaste basismaat (3,5 x 8.30 m). De modules zijn te koppelen, te schakelen of te stapelen voor grote(re) projecten. Een individuele woning kan als de woonwensen veranderen groeien of krimpen.
Een woning kan op veel verschillende manieren worden ingedeeld zodat elke woonwens gerealiseerd kan worden. Dit geldt in principe ook voor de gevel: ramen kunnen op veel plaatsen worden gemaakt. Voor de uitvoering van de gevel is er keuze uit een aantal materialen. Hiervoor is het concept op veel plekken toe te passen, maar ook naar eigen idee samen te stellen.

De woningen voldoen geheel aan het Bouwbesluit voor permanente bewoning.

Materialen en installaties
De gebouwonderdelen zijn zo veel mogelijk modulair en met droge verbindingen in elkaar gezet. De constructie bestaat uit gelamineerde houten spanten en een betonnen vloer, gemaakt van 100% gerecycled beton. De gevel is dampopen en opgebouwd uit modulaire hout-skelet-bouw elementen met een houtvezel isolatie. Er zijn meerdere biobased gevelafwerkingen beschikbaar, bij de modelwoning zijn er een aantal te zien: geëxpandeerd kurk, Kerloc panelen (biobased keramische tegel) en hout van Accoya. Een andere mogelijkheid is Xyhlo Biofinish, een zelfherstellende 100% natuurlijke schimmelcoating.
De binnenafwerking is met Ecoplex (hout) en leemstuc. Dit geeft een fijn binnenklimaat met een goede vochtregulering. De keuken is van Chainable: gebaseerd op de filosofie van hergebruik. 90 % van het plaatmateriaal is hergebruikt sloophout, met een vaste achterwand met ingebouwde elektra en waarmee sloop- en montagekosten voor tegelwerk verleden tijd zijn. De keukens hebben een lange levensduur en zijn ontworpen voor dissambly, dwz hergebruik of qua materialen herbruikbaar.

De woning is energieneutraal (BENG A+++) en all-electric (verwarming, koeling en warmte tapwater) vanuit de in totaal 16 zonnepanelen op dak en in de gevel. Naast het huis staat een windwokkel, deze zorgt voor het zichtbaar opwekken en beheren van eigen groene energie voor de gebruikstoestellen; de extra energie voor huishoudelijk gebruik komt dus van de windwokkel.
Het is ook mogelijk om een warmtepomp te plaatsen.
De fundering is gemaakt van 100 % secundair granulaat in beton.

Demontabel en circulair
Het huis is modulair gebouwd en geheel demontabel. Het circulaire woonconcept heeft een hoge mate van aanpasbaarheid in de gebruiksfase, maar ook daarna. Zowel op module niveau als op elementen niveau (geveldeel, binnenwand) zijn de onderdelen weer herbruikbaar. Alles is geschroefd of met losmaakbare lijm vastgezet. De woningen hebben een materialenpaspoort zodat precies inzichtelijk is welke materialen zijn toegepast.

Opschalen mogelijk
De modelwoning is groot genoeg voor een 1 of 2 persoonshuishouden.  Met het systeem kunnen ook grotere woningen worden gemaakt. De modules zijn eenvoudig te koppelen, zowel horizontaal als verticaal. Door te stapelen kan op een beperkt oppervlak in korte tijd een woongebouw gerealiseerd worden.
De modules worden met een kraan naar de locatie gereden, geplaatst en aangesloten.

Windwokkel
Naast het huis staat een windwokkel, deze innovatieve windmolen is ontwikkeld door Green Hybrids. Afhankelijk van de locatie en bij gemiddelde windsnelheden levert de Windwokkel op jaarbasis tussen 2.000 en 3.500 kWh. Deze opbrengst is vergelijkbaar met 8 tot 12 PV-panelen. De opbrengstpiek van een PV-installatie ligt gemiddeld op 1 juli. Rond 1 januari wordt de minste zonne-energie opgewekt. Op dat moment leveren windmolens juist het meeste rendement. Beide groene energiebronnen zijn complementair. Daarom is de Windwokkel een prima aanvulling op de PV-systemen.Voor meer informatie over de verkoop van de windwokkel klik HIER. De windmolen is niet beschikbaar voor de particuliere markt.

Afmetingen l x b x h: 8,5 x 7,2 x 3 m
Woonoppervlak: 48 m2 gebruiksoppervlak
Bouwbesluit: voldoet aan bouwbesluit voor permanente bewoning
Verwarming en warm water: all-electric uit 16 zonnepanelen
Duurzaamheid: biobased materialen, circulaire bouw, BENG A+++
Proefslapen: nee
meerdere uitvoeringen: ja, schakelbaar en stapelbaar, uitbreidbaar
Minimale afname: nee
Prijs: €  volgt

Downloads:

Contact:

Moodumo
Voor meer informatie of aanmelding als belangstellende neem contact op met
Jorien van Santen
info@leukehuizen.nl
0641246405