Eco DemoHuis

Omschrijving

Het EcoDemoHuis is een nieuw ontwerp / modelwoning van Eco Architectuur.
Het ontwerp heeft een pre-fab casco met een afwerking van cortenstalen platen. Hierdoor krijgt het huis een zeer herkenbaar uiterlijk.  
Let op: het EcoDemoHuis is verkocht en zal niet worden vervangen op Demopark. Naar verwachting eind april zal het model worden weggehaald. Dus als u belangstelling heeft: snel komen kijken!
Het blijft natuurlijk wel mogelijk om een opdracht te geven voor de bouw van een nieuwe model. 

Een basiscasco van 70 m2 bruto heeft verschillende indelingsvarianten, en is tegen geringe meerkosten uitbreidbaar naar 80 m2. 
De woning is zelfstandig te gebruiken, maar ook schakelbaar.
Uitvoering mogelijk voor tijdelijk of permanente bewoning, of vergunningvrije plaatsing in een achtertuin. Het getoonde model is geschikt voor permanente bewoning.

Indeling
Het model heeft een basismaat van 6 x 13 meter inclusief een overstek van bijna 2 meter om altijd beschut te kunnen zitten. Het overstek maakt integraal deel uit van het ontwerp. Binnen zijn er verschillende indelingsvarianten mogelijk, met 1 of 2 slaapkamers, zie de getoonde opties. Je kunt de plattegrond natuurlijk ook helemaal open houden - het zogenoemde loftwonen. In het midden zit de technische unit met alle aansluitingen; daar omheen is de indeling in principe vrij. De woonkamer heeft een woningbrede glazen pui met schuifpui naar de overdekte buitenruimte. Ook de achterzijde is volledig van glas met twee te openen delen. 
De woning wordt geplaatst op een kleiner onderstel en zweeft daardoor letterlijk een stukje boven de grond. De entree zit aan de zijkant met een kleine trap. Naar keuze kan de woning ook lager worden geplaatst waarbij de betonnen randbalk onder het maaiveld verdwijnt, de trap komt dan te vervallen. 

technisch
Het bouwkundig ontwerp is een prefab casco met gesioleerde (dak)vloer en wanden. Door toepassing van een het pre-fab systeem is de productietijd op de bouwplaats relatief kort. Standaard triple beglazing en 21 zonnepanelen (370 WP) voor verlichting en verwarming en/of koeling met bodemopslag. Tevens is er een warmte terugwin systeem. De woning levert meer energie dan ze gebruikt, een hierop afgestemde laadpaal zorgt ervoor dat er nauwelijks overtollige energie hoeft te worden teruggeleverd aan het openbaar net. 
Vanwege de gebruikte materialen zijn de onderhoudskosten laag. 

productie
Er is een vast samenwerkingsverband met een aannemer. De woning kan in een periode van 4 maanden worden geproduceerd en op locatie geplaatst. 

alleen bouwen of in collectief
Het model is ook heel geschikt om met een collectief te bouwen, een initiatief daartoe is in voorbereiding (in Almere), dit naar aanleiding van een groep belangstellenden waarbij aansluiting nog mogelijk is. 

Interesse? 
Kom langs op een van de Kijkdagen of maak apart een afspraak. 

Contact:
EcoDemoHuis.nl
Jos Abbo

j.abbo@josabbo.nl |

0651172574 of 036 5347476

Kenmerken

l x b x h: 13.50 x 6 x 4.10 meter
woonoppervlak: gebruiksoppervlak ca. 60m2 of naar keuze 70m2.
bouwbesluit: kan voldoen aan het bouwbesluit voor permanente bewoning

verwarming en warm water: 21 zonnepanelen, optioneel warmte/koude systeem via bodemopslag
duurzaamheid: toepassing duurzame materialen met weinig onderhoud
proefslapen: nvt 
meerdere uitvoeringen: ja, indeling variabel, 10 m2 uitbreidbaar, schakelbaar
minimale afname: nee, productie op maat
prijsindicatie: € 250.000,- bij individuele bouw, € 220.000,- bij collectieve bouw.

Contact:
EcoDemoHuis.nl
Jos Abbo

j.abbo@josabbo.nl |

0651172574 of 036 5347476

 

 

Foto's

ecodemohuis 8
ecodemohuis 13
ecodemohuis 10
ecodemohuis 12