Dromedaris

Omschrijving

Gerald Russelman, architect, is de ontwerper en producer van deze bijzondere woning, de Dromedaris. De basis van het huis is een kleine containerunit, waarin alle installaties, badkamer en keuken zijn opgenomen. Daaromheen wordt met massief houten binnenwanden de gevel opgebouwd. Het huis heeft een karakteristieke vorm door zijn schuine daken, die niet alleen erg mooi zijn, maar waardoor ook binnen ruimte ontstaat voor een extra slaapplek bovenop de containerunit. De binnenzijde heeft een houten afwerking voor een fijne, warme natuurlijke sfeer. Het huis is 11 meter diep en 4,3 meter breed. Dit is ruim voldoende om comfortabel te kunnen wonen, vooral door de slimme indeling waardoor geen ruimte verloren gaat een entreegebied of gang. Je stapt gewoon meteen de keuken in! 

Exterieur en interieur vormen samen een eenheid, alles is zorgvuldig afgewerkt. Het geheel wordt in Duitsland geproduceerd en kan in delen over de hele wereld getransporteerd worden. 

Compact wonen vraagt om slimme oplossingen mbt bergruimte. In de Dromedaris is daarin voorzien in de slaapkamer, de bovenkasten in de keuken, maatwerk meubels met extra laden voor bed en bank en extra opslag boven de unit. 

De getoonde woning op Demopark is een recreatiewoning maar met enkele aanpassingen is de woning geschikt voor permanente bewoning.  

De entree zit een de zijkant met naast de voordeur twee zijramen. De technische containerunit vormt het hart van het ontwerp, hierin zit de badkamer met toilet, grote inloopdouche en wastafel. Deze heeft een zijraam voor daglicht en ventilatie. De ingebouwde volwaardige keuken biedt meer dan voldoende bergruimte, heeft een combinatie gas / electrisch kookstel, een ijskast met ruim vriesvak en een combi oven. Verder is er nog een aparte ruimte voor de meterkast en een installatieruimte voor de was droog combinatie en de electrische boiler. 

Aan de slaapkamer grenzend is ruimte voor een kledingkast. De slaapruimte ligt aan de achterkant met twee grote ramen. Het woongedeelte zit voor en heeft een volledig glazen gevel met een grote schuifpui. Om het huis een kan een terras worden aangelegd (niet bij de prijs inbegrepen), zodat binnen en buiten in elkaar over kunnen lopen. 

Zie onder downloads voor een PDF van de plattegrond. 

Behalve de container is de woning verder volledig uitgevoerd in massief hout (CLT systeem), met houten binnenwand afwerking en duurzaam houtwol isolatie. De ramen zijn in HR++ glas uitgevoerd. Verwarming door middel van infrarood vloerverwarming. Het huis is goed geisoleerd en heeft door zijn compacte indeling een kleine warmte vraag, ondanks de vele ramen. De badkamer heeft electrische vloerverwarming en warm water komt uit de electrische boiler. 

De uitvoering is geheel maatwerk. In overleg zijn aanpassingen aan de indeling mogelijk, de huizen zijn eventueel ook schakelbaar, de ramen in de badkamer en de keuken vervallen dan. Indien extra (slaap) ruimte gewenst is bestaat de mogelijkheid een extentie toe te voegen. Andere maatvoering is ook mogelijk. 

Kom vooral een keer langs de woning te bekijken en te ervaren. Enthousiast? Op DemoparkNL is er de optie om te kunnen overnachten, het model is aangesloten op elektra, water en riolering. Proefslapen is binnenkort mogelijk in overleg.

Contact
Gerald Russelman
g_russelman@hotmail.com
0642 124331
  

 

 

Kenmerken

Kenmerken Dromedaris

Afmetingen l x b x h: 11 x 4,3 x 4,4 m.
Woonoppervlak: 41 m2 gebruiksoppervlak
Bouwbesluit: voor tijdelijke bewoning (15 jr), aan te passen voor permanente bewoning volgens bouwbesluit
Verwarming en warm water: woongedeelte infrarood vloerverwarming, badkamer elektrische vloerverwarming, elektrische boiler
Duurzaamheid: CLT wanden van Duits fabrikaat (100 mm massief vurenhout), houtwol isolatie, HR++ glas
Proefslapen: ja
meerdere uitvoeringen: verschillende opties mogelijk in overleg, bouw op maat mogelijk
Minimale afname: nee
Prijs: € 155.000 inclusief BTW

Gerald Russelman
g_russelman@hotmail.com
0642124331

 

 

Foto's

Demopark_Dromedaris_07
Demopark_Dromedaris_08
Demopark_Dromedaris_05
Demopark_Dromedaris_06
Demopark_Dromedaris_dronebeeld 01
Demopark_Dromedaris_04
Demopark_Dromedaris_03
Demopark_Dromedaris_02
Demopark_Dromedaris_01
Demopark_Dromedaris_09
Demopark_Dromedaris_plattegrond en aanzichten_10
plattegrond van de Dromedaris
Dromedaris met schuifpui
Dromedaris achterkant met slaapkamer
Dromedaris impressie in het landschap
Dromedaris wonen in de natuur
Dromedaris met terras