Dromedaris

ABC&D

Foto's:

Dromedaris
De naam van dit model verwijst naar de karakteristieke vorm. De basis van het huis is een kleine containerunit waarin alle installaties, badkamer en keuken zijn opgenomen. Daaromheen wordt met massief houten wanden de gevel opgebouwd, met een doorlopende afwerking van houten latten. Het huis heeft schuine daken, die niet alleen erg mooi zijn, maar waardoor ook binnen ruimte ontstaat voor een extra slaapplek op de containerunit. De binnenzijde heeft een houten afwerking voor een fijne, warme natuurlijke sfeer. Het huis is 11 meter diep en 4,3 meter breed. Dit is ruim voldoende om comfortabel te kunnen wonen, vooral door de slimme indeling waardoor geen ruimte verloren gaat een entreegebied of gang. Je stapt gewoon meteen de keuken in!

Exterieur en interieur vormen samen een eenheid, alles is zorgvuldig afgewerkt. Het geheel wordt in Duitsland geproduceerd en kan in delen over de hele wereld getransporteerd worden.

De getoonde woning op Demopark is een recreatiewoning maar met enkele aanpassingen is de woning geschikt voor permanente bewoning.

Indeling: de entree zit een de zijkant van de woning met naast de voordeur twee zijramen. De technische containerunit is het hart van het ontwerp, hierin zit de badkamer met toilet, grote inloopdouche en wastafel. De badkamer heeft een zijraam voor daglicht en ventilatie. De ingebouwde volwaardige keuken biedt meer dan voldoende bergruimte, heeft een combinatie gas / elektrisch kookstel, een ijskast met vriesvak en een combi oven. Verder is er nog een aparte ruimte voor de meterkast en een installatieruimte voor de was droog combinatie en de elektrische boiler. Het woongedeelte heeft een volledig glazen gevel met een grote schuifpui.
De slaapkamer is over de breedte aan de achterzijde gelegen, met 2 grote ramen. Aan de slaapkamer grenzend is ruimte voor een kledingkast.  Om het huis heen kan een terras worden aangelegd (niet bij de prijs inbegrepen), zodat binnen en buiten in elkaar over kunnen lopen.

Zie onder downloads voor een PDF van de plattegrond.

Behalve de container is de woning volledig uitgevoerd in massief hout (CLT systeem), met houten binnenwand afwerking en duurzaam houtwol isolatie. De ramen zijn in HR++ glas uitgevoerd. Verwarming door middel van infrarood vloerverwarming. Het huis is goed geïsoleerd en heeft door zijn compacte indeling een kleine warmtevraag, ondanks de vele ramen. De badkamer heeft elektrische vloerverwarming en warm water komt uit de elektrische boiler.

Over de ontwerper
Gerald Russelman, architect, is de ontwerper en producer van deze bijzondere woning, de Dromedaris.

Maatwerk
De getoonde woning op Demopark is een recreatiewoning maar met enkele aanpassingen is de woning geschikt voor permanente bewoning.
De uitvoering is geheel maatwerk. In overleg zijn aanpassingen aan de indeling mogelijk.
De huizen zijn eventueel ook schakelbaar, de ramen in de badkamer en de keuken vervallen dan. Indien extra (slaap) ruimte gewenst is bestaat de mogelijkheid een extensie toe te voegen. Andere maatvoering is ook mogelijk.

Enthousiast?
Kom vooral een keer langs de woning te bekijken en te ervaren.
Op DemoparkNL is er de optie om te kunnen overnachten, het model is aangesloten op elektra, water en riolering. Proefslapen is binnenkort mogelijk in overleg.

Afmetingen l x b x h: 11 x 4,3 x 4,4 m.
Woonoppervlak: 41 m2 gebruiksoppervlak
Bouwbesluit: bouwbesluit vakantiewoning, eenvoudig aan te passen voor permanente bewoning volgens bouwbesluit (extra isolatie).
Verwarming en warm water: woongedeelte infrarood vloerverwarming, badkamer elektrische vloerverwarming, elektrische boiler
Duurzaamheid: CLT wanden van Duits fabrikaat (100 mm massief vurenhout), houtwol isolatie, HR++ glas
Proefslapen: ja
Meerdere uitvoeringen: verschillende opties mogelijk in overleg, bouw op maat mogelijk
Minimale afname: nee
Prijs: € 155.000 inclusief BTW

Downloads:

Contact:

Contact
ABC&D
Gerald Russelman
grusselman@abcend.eu
0642 124331