Vanaf 3 juni: inschrijven op Tiny House-kavels in Dinkelland 

Ben je op zoek naar een unieke woonervaring in een groene omgeving? In het plan Denekamp Oost wordt een prachtig perceel ontwikkeld voor de realisatie van 15 Tiny Houses. In samenwerking met toekomstige enthousiaste bewoners is een mooi plan uitgewerkt. Op 1 juli start de bouw van de eerste Tiny Houses. Er zijn momenteel nog 10 plekken beschikbaar. Vanaf 3 juni kun je je hiervoor inschrijven.

Wat je moet weten over de kavels

De compacte ovale kavels van elk 150 m² zijn omgeven door groen. Deze kavels bieden een ideale locatie voor het ontwikkelen of plaatsen van je eigen tiny house. Een Tiny House is een woning van maximaal 50 vierkante meter. Het is een mooie kans voor iedereen die graag klein maar fijn wil wonen en van natuur houdt. De Tiny Houses moeten een natuurlijke uitstraling krijgen die past bij de omgeving van Denekamp Oost, waardoor ze als het ware opgaan in het landschap. Ramon Postma van Odin Landschapsontwerpers licht toe: ‘De opzet van het plan biedt enerzijds ruimte voor ontmoeting, zicht op groen en een optimale natuur en een optimale natuurbeleving. En anderzijds ook een goede bereikbaarheid, groene afscherming en privacy. Voor elk wat wils en met draagvlak!’.

Tijdelijke woonvorm op huurbasis

Houd er rekening mee dat het hier om een tijdelijke woonvorm gaat. De kavels worden voor een periode van 10 jaar verhuurd. Gedurende deze tijd kun je volop genieten van je kleine woning en de prachtige omgeving. Daarna moet de woning verplaatst worden, wat gelukkig voor tiny houses geen probleem is. Daarna kun je de woning ofwel ergens anders plaatsen, of los verkopen.

Zelfbewoningsplicht

Verder is belangrijk om te weten dat de kavels alleen toegewezen worden aan personen die er zelf gaan wonen; er geldt een zelfbewoningsplicht. Dat betekent ook dat je niet mag verhuren aan anderen. Zo blijft de gemeenschap hecht en wordt de kwaliteit van de woonervaring gewaarborgd. Als je er niet meer wilt of kunt blijven wonen, mag je de woning – onder dezelfde voorwaarden – wel doorverkopen.

Hoe kun je je inschrijven?

Alle benodigde informatie en de inschrijvingsformulieren staan op de website van de gemeente Dinkelland. Voor meer details, bezoek de website: www.kavelsindinkelland.nl.

Als je een kavel krijgt toegewezen is de volgende vraag natuurlijk: welk tiny house wil ik plaatsen? Kom daarvoor op bezoek naar DemoParkNL, er staat een keuze aan modelwoningen die niet groter zijn dan 50 m2. Eind juni worden er twee nieuwe Tiny Houses geplaatst van I Love Tiny. Deze zijn voor het eerst op de kijkdag van 7 juli te bekijken.

Zie hier alvast voor wat inspirerende voorbeelden: model Ruth van Compact Living, Little Nature van Tiny House Store (dit model is direct te koop voor € 85.000) of kies je voor de Nordic van Tiny Rebel? Het zijn allemaal prachtige huizen met een natuurlijke uitstraling.

tiny rebel little nature compact living

Zie voor het volledige aanbod:

https://demopark.nl/modelwoningen/

En voor het de agenda van de Kijkdagen

https://demopark.nl/kijkdagen/