Mantelzorgwoning huren

Je hoeft geen eigen geld te hebben voor deze mooie oplossing: via UnitDirekt kun je een mantelzorgwoning huren! Mantelzorg is extra zorg aan iemand die het echt nodig heeft, en dan kan op vele manieren en om vele redenen. Voor kinderen met een beperking, of een ouder die ziek wordt of dementerend is. Je regelt de zorg dicht bij huis, door het plaatsen van extra woonruimte. Soms is het gewenst speciale voorzieningen te maken zoals een aangepaste badkamer. Dat is lang niet altijd nodig.

Degene(n) voor wie de zorg is wonen zelfstandig en kunnen als dat gewenst is ook een eigen adres krijgen. En heel fijn: je kunt kiezen wie er in de nieuwe kleine woning gaat wonen, dat kan ook de verzorger zijn.

Veel van de kleine woningen die op Demopark worden aangeboden zijn ook geschikt als mantelzorgwoning. Op deze manier maak je het mogelijk om geliefden die zorg nodig hebben dicht bij je te kunnen laten wonen. Een mantelzorgwoning wordt in een tuin of op een achtererf geplaatst. De aanbieders hebben over het algemeen veel ervaring en kunnen alles voor je regelen tot aan plaatsing aan toe.

Mantelzorgwoning huren

Er is geen subsidie beschikbaar voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. En het is een tijdelijke oplossing. En niet iedereen heeft de middelen om een woning te kopen. Geen nood! Demoparkaanbieder UnitDirekt verhuurt ook mantelzorgwoningen. Ze zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Afhankelijk van de afwerking is de huur van € 995 tot € 1.145 per maand. Daarmee is deze mooie optie opeens voor een grote groep mensen bereikbaar. UnitDirekt neemt alle zorg uit handen en plaatsing kan snel geregeld worden. Kijk direct voor de verschillende mogelijkheden en prijzen. En kom langs op een van de kijkdagen op Demopark om persoonlijk de (on)mogelijkheden door te spreken.

www.unitdirekt.nl/mantelzorgwoning-huren

   

Vergunning nodig?

Meestal is het plaatsen van een mantelzorgwoning vergunningvrij. De woning mag dan maximaal 100 m2 groot zijn en er moet een zorgindicatie zijn afgegeven, Sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet is de regelgeving rondom mantelzorgwoningen overgelaten aan gemeenten en het beleid kan daarom verschillen. Soms is de website van de gemeente heel duidelijk over voorwaarden wat wel of niet mag, soms wordt verwezen naar een loket om informatie op maat te vragen. De aanbieder kan je helpen om het precies uit te zoeken.

Als de mantelzorg eindigt

Het gebruik is tijdelijk: als de zorgbehoefte stopt moet de woning weg of in ieder geval worden ‘ontmandeld’. Dat wil zeggen dat de voorzieningen als keuken en badkamer eruit gehaald moeten worden. Je kunt hem dan nog gebruiken als berging of schuur. Is de woning gehuurd, dan wordt hij natuurlijk weer weggehaald.