Bouwmethode uitgelicht: CLT

Op DemoParkNL kun je twee prachtige modellen bewonderen die gebouwd zijn met CLT (Cross-Laminated Timber). Deze innovatieve bouwtechniek maakt gebruik van massieve houten panelen die kruislings verlijmd worden, wat resulteert in stevige en stabiele wanden. Hiermee kunnen complete huizen worden opgetrokken, met een warm en eigentijds karakter.

Een van de grote voordelen van CLT-bouw is de flexibiliteit. De wanden worden op maat gemaakt in de fabriek, inclusief alle benodigde uitsparingen voor leidingen en elektra. Dit zorgt voor een strakke en efficiënte constructie, met minimale afvalstromen. Bovendien hoeven de binnenwanden niet meer te worden afgewerkt, wat tijd en kosten bespaart. De natuurlijke schoonheid van het hout zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling.

Op DemoParkNL staan twee CLT modellen:

De Dromedaris is ter plekke opgebouwd met CLT-panelen die op een vrachtwagen naar de locatie zijn gebracht. De constructie is in slechts twee dagen gerealiseerd, wat bewijst hoe snel en efficiënt CLT-bouw kan zijn.

Dromedaris Tiny House   Dromedaris Tiny House   Dromedaris bouw

Tiny House Dromedaris   Dromedaris interieur   Dromedaris interieur

De Nordic van Tiny Rebel. Dit model wordt volledig in een werkplaats gefabriceerd en vervolgens naar de locatie getransporteerd voor plaatsing.
Op de foto zie je een doorsnede van de wandopbouw, waardoor je goed kunt begrijpen hoe de CLT-constructie in elkaar zit: CLT constructieve binnenwand, isolatie en dan de buitengevel.

Tiny House Nordic    Nordic interieur   Nordic interieur

Tiny House Nordic

De modelwoningen op DemoParkNL zijn niet alleen stijlvol en duurzaam, ze bieden ook alle comfort en gemak die je mag verwachten. De compacte indeling maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, met slimme oplossingen voor wonen, slapen, koken en baden.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van bouwen met CLT? Bezoek dan één van de kijkdagen op DemoParkNL en ervaar het zelf!

Waarom kiezen voor CLT-bouw:

* Duurzaam en milieuvriendelijk: CLT is gemaakt van hernieuwbaar hout en heeft een lage ecologische voetafdruk.
* Stevig en stabiel: De massieve CLT-panelen zorgen voor een robuuste constructie die bestand is tegen alle weersomstandigheden.
* Snel en efficiënt te bouwen: De prefab CLT-elementen maken het mogelijk om een woning in korte tijd te realiseren.
* Goede isolatiewaarde: CLT biedt uitstekende isolatiewaarden, waardoor je huis comfortabel warm of koel blijft.
* Warm en sfeervol: De natuurlijke uitstraling van het hout zorgt voor een warme en sfeervolle ambiance en fijne akoestiek.
* Flexibele indeling: De compacte afmetingen bieden volop mogelijkheden voor creatieve indelingsoplossingen.
* Laag in onderhoud: CLT is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat jarenlang meegaat.

Tiny Houses op DemoParkNL:

DemoParkNL presenteert een breed scala aan modelwoningen in diverse stijlen en uitvoeringen. De ervaren adviseurs staan voor je klaar om je te informeren over de mogelijkheden en je te helpen bij het vinden van het perfecte huis voor jouw wensen en budget.

Kom langs op DemoParkNL en ervaar de voordelen van klein wonen!