Programma lezingen 2022 bekend

Vanaf september worden er Thema kijkdagen georganiseerd, gecombineerd met een gast die over het onderwerp een aantal lezingen geeft.
We beginnen op 17 september met het thema Financiering. Marloes van Oijen van de rabo Groep Organisatie gaat in op de vragen ‘kan ik ook voor een Tiny House een hypotheek krijgen? En Waar moet mijn inkomen en huis dan aan voldoen?’ De Rabobank is misschien wel koploper in de financiering van zelfbouw en nieuwbouw in Nederland. In Almere Oosterwold zijn bijvoorbeeld voor tientallen tiny en compacte huizen een hypotheek verstrekt. 
Het onderwerp op zaterdag 22 oktober is Hoe kom ik aan een kavel voor een Tiny House. Spreker is Marjolein Jonker, ook wel bekend als ‘Marjolein in het Klein’. Zij werd in 2006 de eerste legale Tiny House bewoner van Nederland, richtte Stichting Tiny House Nederland op en liet heel Nederland kennismaken met het fenomeen Tiny House. 
Op zaterdag 19 november komt Mieke Elzenga, onder andere internationaal ambassadeur van Global Ecovillages Network, over het thema Samen een wooncommunity bouwen. Zij begeleidt groepsprocessen bij het vormen van wooncommunities en geeft tijdens de lezingen tips en gaat in op haar ervaringen.
Alle lezingen zijn gratis te bezoeken. 

Marjolein Jonker

Mieke Elzenga